В Япония има близо милион и половина души, които живеят в

...
В Япония има близо милион и половина души, които живеят в
Коментари Харесай

В Япония почти 2 милиона души са социални отшелници

В Япония има близо милион и половина души, които живеят в обществена изолираност. Там са наричани " хикикомори ", сочат данните от държавното управление изследване, извършено през ноември 2022 година

Почти 20% от тях отдават отдръпването си от обществото на пандемията от COVID-19.

Феноменът визира почти две на 100 от хората на възраст сред 15 и 64 години в азиатската страна (или  1,46 милиона души), демонстрира изследването.

Най-честата причина, посочвана от интервюираните за обществената изолираност, е напускането на работа, следвано от пандемията от COVID-19.

" Изглежда, че някои хора дават отговор на дефиницията ни за хикикомори, тъй като бяха обезсърчени да излизат от заразата  и имаха по-малко публични контакти ", изясни пред Агенция Франс Прес държавният представител Коджи Найто.

    

Хикикомори се дефинират в подтекста на това изследване като хора на възраст от 15 до 64 години, които избягват да вземат участие в обществени действия като вървене на учебно заведение или работа. Освен това в продължение на най-малко шест месеца са излизали единствено поради заниманията си или за извършване на покупки, или пък съвсем в миналото не напущат домовете си, описват от Българска телеграфна агенция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР